Øybuss, int.nr.: 502  -  LH 65477

Dette er en Volvo B 9 M, 1990-modell. Opprinnelig eier var Øybuss AS i Tønsberg. Den er faktisk en av de siste bussen som kom fra Brødrene Repstad Karosserifabrikk i Søgne. Fabrikken gikk konkurs i mai 1990 og da stoppet produksjonen opp. Men allerede påbegynte busser ble bygd ferdig, og denne er en av dem - og 502 ble registrert for første gang 21. juni 1990.


Det er flere selskaper som har eid den, for Øybuss sluttet seg til Norgesbuss-gruppen. Etter en tid gikk de inn i Farmandbuss. Dette selskapet ble til Norgesbuss Vestfold etterhvert - og da de tapte anbudet i Vestfold, fulgte bussen over til Nettbuss som var siste eier som brukte den i vanlig rutetrafikk - men da hadde den fått VKT sin mørkeblå farge. Les mer om bussen i denne Rutebil-artikkelen.


Thor R. Hansen kjøpte bussen fra Nettbuss og fikk den lakkert tilbake i sin opprinnelige Øybuss-farge.


Han har tatt godt vare på den, og brukt den til flere forskjellige anledninger og turer rundt omkring.


Her er den på RHF sitt treff på Hønefoss i 2019.


Men situasjonen rundt korona i 2020 førte til at det ikke lot seg gjøre for Thor å beholde bussen.


Da tok vi i RHF Vestfold affære og kjøpte den for 20.000,- kr., for å sikre at denne flotte bussen ikke skulle forsvinne ut av området vårt.

Øybuss-logoen fra 90-tallet er selvfølgelig på plass. Og som dere ser av dette bildet, så er bussen lakkert av VBK AS Last & Buss.

Her står den flunkende blank i lakken etter at VBK fikk den ført tilbake til sine orginale farger - legg merke til at logoen mangler på bussen.

Foto: Kjetil Bergstad, VBK.

Her er den overtatt av oss, og trygt plassert sammen med to av de andre bussene vi eier, på Rød i Holmestrand.

Foto: Thor R. Hansen.