Glimt fra Cape Town i Sør-Afrika

I desember 2003 var Jan Vidar Stenhaug og kona Therese Victoria på tur til Cape Town i Sør-Afrika. De tok disse to bussbildene fra byen.


Dette er en av rutebussene i Cape Town. Vet ikke hvilken busstype dette er - men det er godt mulig det er en Leyland Guy Victory, for det var det de fleste av Golden Arrow sine busser var.


Hvilken årsmodell det er - ja hvem vet. De så like ut uansett om de var helt nye eller om de var mange tiår gamle - men bare rutebussene vel og merke!


Golden Arrow Bus Service er et av Afrikas største busselskaper og kjører i Western Cape. De har over 2.400 ansatte og kjører omentrent 55,8 millioner kilometer hvert år. De startet allerede i 1861 - men vi får tro at denne bussen er av litt nyere dato. De har nå foretatt en større utskifting av flåten. På hjemmesiden sin kunne man lese at de har fått 90 nye MAN Explorer busser - og ytterligere 50 var i bestilling.


En rutebussjåfør i Cape Town tjente ca 2.500,- kroner pr måned i 2003 - mens en som kjører turistbusser lå på ca 4.000,- kr pluss tips, fikk Jan opplyst. Så da er det vel slutt på å klage på dårlige sjåførlønninger her til lands!!


Det var noe annet med denne bussen fra Hylton Ross - en helt splitter ny Scania Marcopolo med over 400 hk i hekkmotoren.


Da Jan og Therese var der nede var det bare 1 måned siden selskapet hadde fått denne bussen, som inneholdt alt man kan tenke seg av saker for å gjøre det behagelig å være turist i Cape Town.