Sist oppdatert: 6. november 2017

RHF Vestfold © 2017

Buss 11 - KZ 33935

Dette er en Volvo B 9 M, 1985-modell, så den blir veteranbuss nå i 2015. Vi fikk den av Nettbuss og tar godt vare på den. Vi brukte den en stund i tursammenheng, og medlemmene kunne få låne den for en rimelig penge, slik at vi fikk litt inn i kassa vår.

 

Dette bildet er tatt sommeren 2006 i Langangen. På bildet ser vi Stein Rune og Sommerstad.

 

Bussen er i fargene til Rutebilene Farmand som ble kjøpt opp av Norgesbuss. De byttet først navnet til Farmandbuss, før det etter kort tid skiftet navn til Norgesbuss Vestfold.

 

Dette selskapet ble overtatt av Nettbuss, og fikk navnet Nettbuss Viken, og endte til slutt sammen med Nettbuss Vestfold.

 

Bussen var den siste tiden stasjonert i Larvik og Helgeroa før foreningen fikk den. Der hadde den fått internnummer 9 av Norgesbuss, men nå er den tilbake på sitt orginale internnummer: 11.

 

På dette bildet står den trygt parkert i lokalene vi hadde i Horten.

 

Dette bildet av bussen er tatt i Larvik i 2002, rett før den skal ut i rutetrafikk. Her står den med internnummer 9 som den fikk av Norgebuss Vestfold i Larvik.

 

Den ble brukt litt som skolebuss, men den siste tiden den var i Larvik ble den bare brukt som avløserbuss, slik at sjåførene på rute 01 kom seg fra stasjoneringsstedet på Faret og ned til sentrum der de overtok for sjåføren som var ferdig for dagen - som da kjørte denne tilbake til Faret.

Foto: busspage.net.

Bli' me' oss på hjul med historien